top of page

E-Fatura Nedir.

Önceden tanımlanmış kullanıcıların UBL-TR standardında ve elektronik belge olarak düzenledikleri faturaları, belirlenen veri aktarım protokolü aracılığı ile gönderen taraftan alıcı tarafa iletimini sağlayan mesajlaşma alt yapısıdır.

Faturaların Elektronik Belgelere Dönüştürülmesi

Faturaların elektronik belge olarak düzenlenmesi, elektronik ortamda iletilmesi ve yine elektronik olarak muhafaza ve ibraz edilmesi hususunda getirilen yasal çerçeve doğrultusunda ve Gelir İdaresi Başkanlığı'nın belirlediği standartlara uygun olarak geliştirilen e-Fatura çözümleri, kağıt fatura ile aynı hukuki niteliklere sahip elektronik faturaları düzenleyebilmeyi ve elektronik ortamda iletilmesini olanaklı kılan bir uygulamadır. Böylelikle; faturanın taraflar arasında güvenli ve hızlı dolaşımı sağlanmış olur

Operasyonel Maliyet Avantajı

E-Fatura uygulamasına geçmek için çevreye katkısından, sağladığı maliyet avantajlarına  kadar pek çok neden var. Eğer kurum 412 sıra numaralı VUK Genel Tebliği kapsamında e-Fatura kullanması zorunlu mükellefler listesinde yer alıyor ise ya da kağıt fatura kullanımının sebep olduğu operasyonel maliyetlerini azaltmak istiyorsa e-Fatura uygulamasına geçerek bu avantajlardan yararlanabilir. 

Çapa 1

E-Fatuta Kullanım Yöntemleri

Faturaların elektronik belge olarak düzenlenmesi, elektronik ortamda iletilmesi ve yine elektronik olarak muhafaza ve ibraz edilmesi hususunda getirilen yasal çerçeve doğrultusunda ve Gelir İdaresi Başkanlığı’nın belirlediği standartlara uygun olarak geliştirilen Logo e-Fatura çözümleri ile faturanın taraflar arasında güvenli ve hızlı dolaşımı sağlanmış olur ve 3 farklı yöntem üzerinden kullanıcılara sunulur:

• E-Fatura Portal Yöntemi

• Bilgi İşlem Sisteminin Entegrasyonu Yöntemi

• Özel Entegrasyon Yöntemi

bottom of page